Premiären genomförd!

Så var det äntligen dag för premiären av VÄRLDENS MINSTA. Under flera år har vi arbetat med tanken att kunna erbjuda en ny plats för kultur här hos oss i Linnefors. En plats som ska vara öppen för alla – både artister och besökare.

Och nu var det alltså dags. Hur skulle det gå? Skulle det fungera? Skulle det komma någon? Skulle allt regna bort? Ja, regn blev det ju verkligen inte, istället drog en rejäl värmebölja in över Sverige. På eftermiddagen var värmen stekande het. Kvicksilvret visade dryga 36 grader i skuggan och vi var nog fullständigt övertygade om att i den värmen stannar ALLA hemma.

Det var härligt att se ett klassiskt picknick-bord!

Men döm om vår förvåning när det började bli dags för kvällens quiz. Då fylldes slänten ned mot scenen vid åkanten sakta men säkert på av par och sällskap som var sugna på att quizza och hänga med oss. Dessutom bjöd de stora träden som omger trädgården här i Linnefors på generös skugga. Svartån bjöd dessutom på 23 graders svalka till de som var badsugna.

Badbart absolut - men här var det fullt fokus på frågorna :)

Vi förrättade högtidlig invigning med tillhörande bandklippning. Malin klippte till och så var VÄRLDENS MINSTA invigd. Nu kör vi!!!

QUiz'et innehöll också lite allsång!

Quiz’et då. Det blev benhårt. Ett vinnande lag och hela fyra lag på delad andra plats, så två pall-platser fick vaskas fram med hjälp av lotten. (Note to my self: Nästa gång, tala inte om hur många gem det är i burken – om det är utslagsfrågan). Svåraste frågan var kanske vad heter handtagen på lien.

Till och med körsbärsträden bjöd på lite skugga.

Allt som allt en blev det en mycket trevlig kväll. En sådan där tropisk, helt myggfri kväll som inte inträffar allt för ofta. Men det som verkligen gjorde kvällen perfekt var att se alla par och sällskap som satt där i slänten och pick-nickade, umgicks och då och då plitade ner svaret på en och annan fråga. Ett superstort tack till alla er som kom till oss i VÄRLDENS MINSTA. Och ett extra tack till Helena Ström för foton.

Nu på måndag är det barnteater, men är du också sugen på Quiz ges det ett nytt tillfälle den 11 augusti.

Allt gott!

/Janne & Karin